Workshops Muziek met Ouderen

Vanaf seizoen 2021-2022 biedt De Muziekzolder workshops Muziek met Ouderen op locaties in Amsterdam en omgeving aan. Denk hierbij aan verpleeg- en verzorgingstehuizen, maar ook voor centra voor dagbesteding zijn deze workshops uitermate geschikt.
Gediplomeerd muziekdocent, zangeres en celliste Judith Sijp heeft hiervoor in 2020 de opleiding “Muziek & Beweging met (kwetsbare) ouderen” afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam.

Al vanaf de tijd dat Judith als jong volwassene vakantiewerk deed in een verzorgingstehuis heeft deze doelgroep haar bijzonder aangesproken. Ze vindt het een uitdaging om op een persoonlijke manier, via diverse muzikale middelen contact te maken met de individuele oudere mens binnen een groepssetting. Ze draagt met haar kennis en ervaring graag bij aan het belangrijke werk om ouderen door middel van muziek te stimuleren en activeren. Natuurlijk staat daarbij het plezier altijd voorop!

Interactief

In de workshops worden de ouderen nadrukkelijk betrokken bij de activiteiten en zij dragen daardoor op verschillende manieren bij aan het resultaat. Aan de ene kant door actief mee te zingen, spelen en bewegen, aan de andere kant door ideeën en repertoire aan te dragen.
Ook het samen schrijven en zingen van een lied behoort tot de mogelijkheden.
Tijdens de workshops wordt rekening gehouden met de fysieke en mentale (on-)mogelijkheden en de muzikale voorkeur van de  deelnemers door een kennismakingsgesprek vooraf.

Praktisch informatie

De workshops worden gegeven in een serie van zeven weken en duren ongeveer 45 minuten.
In overleg behoort een korter of langer  traject natuurlijk ook tot de mogelijkheden.
Per workshop wordt een gevarieerd, interactief programma met diverse activiteiten en materialen aangeboden, waarbij Judith de ouderen begeleid achter de piano en hen ook zal trakteren op korte solo-optredens op cello of harp. Er wordt gebruik gemaakt van liederen en muziek die de betreffende groep aanspreekt.
Groepsgrootte: 8-12 deelnemers
Meer informatie: judith@demuziekzolder.nl