Muziekprojecten 2020-2021

In seizoen 2020-2021 is er geen vast cursusprogramma voor kinderen van 6 tot 10 jaar.
De juf heeft tijd nodig om nieuwe musicals te schrijven, nieuwe plannen uit te voeren en nieuwe cursussen voor te bereiden.
Het is mogelijk dat tijdens het seizoen nieuwe cursussen worden aangeboden.
Hou de website dus goed in de gaten of meldt u aan voor de nieuwsbrief!

Kinderen van 6 tot 10 jaar kunnen op De Muziekzolder aan tien verschillende muziekprojecten deelnemen. Er is een musicalproject, een oriëntatiecursus muziekinstrumenten, er worden liedjes geschreven en opgenomen en er is een project over notenschrift en muzieknotatie. Regelmatig worden de ouders uitgenodigd voor een concertje of musicaluitvoering. De muziekprojecten kunnen ook los van elkaar gevolgd worden. Doordat de groepen klein blijven (max. 7 kinderen) ontstaat er een veilige, persoonlijke leeromgeving, waarin ook het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van het kind zich volop kunnen ontwikkelen.

Lessen vinden plaats op woensdagmiddag.
Maximale groepsgrootte: 7 kinderen

Startdata cursussen:

6-9 jaar7-10 jaar
Zelf leren spelen en muzieknotatie
Over maat, ritme, dynamiek en de beginselen van muzieknotatie en notenschrift. Door zelf te spelen leren de kinderen het te voelen en te begrijpen. Met een eerste eigen compositie aan het eind van het project om mee naar huis te nemen.
wo 11 september tot en met woensdag 30 oktober 2019 16.00 uur
De Muziekstudio
Alles over het opnemen van muziek: Hoe komt muziek via een microfoon in de computer en hoe voeg je daar klankkleuren, melodie en ritme aan toe? We kijken ook hoe geluid er in computertaal uitziet en maken natuurlijk ook zelf opnames.
wo 11 september tot en met woensdag 30 oktober 2019 17.15 uur
Groep 1 rd
Decemberconcert
Een gezellig project met een griezellied voor Halloween, een canon voor Sint Maarten en ook over Sinterklaas wordt natuurlijk gezongen! Daarna wordt geoefend voor een sfeervol kerstconcertje bij kaarslicht in de laatste les.
wo 16 november tot en met 18 december 2019 16.00 uur
Muziek luisteren
De oren worden gespitst voor mooie en bijzondere muziek in verschillende stijlen. Daarbij kijken we ook naar het leven en de tijd van de componist. Ook wordt het gehoor geoefend met uitdagende luisterspelletjes. Een oorstrelend project dus!
wo 16 november tot en met 18 december 2019 17.15 uur
Decemberliedjes
Muzikale avonturen
Een project vol muzikale verrassingen, waarin we spannende muzikale verhalen gaan uitbeelden en de fantasie van de kinderen optimaal geprikkeld wordt.
wo 8 januari tot en met 26 februari 2020 16.00 uur
Musical ‘De Magische Melodie’
Ieder kind krijgt een rol in deze spannende musical waarin een vervelende, lawaaiige heks ten tonele verschijnt die problemen veroorzaakt in het dorpje Doremifa. Lukt het om haar tot bedaren te brengen? Met een uitvoering in de laatste les.
wo 8 januari tot en met 26 februari 2020 17.15 uur
amelie notenschrift
Oriëntatiecursus muziekinstrumenten
Een project vol klankkleuren waarvan je het bestaan niet wist. Luisteren en natuurlijk veel zelf proberen. Met mini-workshops op diverse muziekinstrumenten en bezoek van twee gast-musici.
wo 4 maart tot en met 15 april 2020 16,00 uur
Verzin je eigen lied
Ieder kind schrijft een liedje over een zelfgekozen onderwerp. Het liedje wordt opgenomen en komt op een CD te staan die mee naar huis gaat.
wo 4 maart tot en met 15 april 2020 17.15 uur
koekjesfoto
Mini-musical ‘Ik wil de maan’
Ieder kind krijgt een rol in deze betoverende glow-in-the-dark musical over een molletje die de maan uit de lucht wil halen. Een muzikale bewerking van het kinderboek van Jonathan Emmett. Met een uitvoering in de laatste les.
wo 6 mei tot en met 1 juli 2020 16.00 uur
Improvisatie
De Muziekzolder is tijdens dit project een klankentuin waarin de muzikale verbeeldingskracht van de kinderen alle ruimte krijgt. We gebruiken de instrumenten om er spannende verhalen op te spelen, stevige ritme-gesprekken mee te voeren en te improviseren op simpele akkoordenschema’s.
wo 6 mei tot en met 1 juli 2020 17.15 uur
trommelen emely lieve